GPHE INSIGHT APP

“Jag kan berätta att den app som ni utvecklade, GPHE Insight, har blivit enormt beundrad och uppskattad”.

Nuvarande app-ansvarig

INLÄRNINGS- OCH SÄLJVERKTYG  |   KUND: ALFA LAVAL

Kundens problem

Alfa Laval är världens största leverantör av packningsförsedda plattvärmeväxlare (förkortat GPHE). Den positionen tänker de behålla. Under våren 2013 beslöt de sig därför för att köra en global kampanj för sina enastående produkter genom att öka säljkårens kompetens och självförtroende.

Symbals lösning

Symbal ombads att föreslå en helt ny kommunikations- och kompetenslösning inklusive innehåll, design och media. Vi skapade GPHE Insight-appen, som gjorde alla verktyg tillgängliga på ett ställe för de som vill lära sig mer om GPHE och dess fördelar för kunden. För att hjälpa Alfa Lavals kunder att enkelt se vilka finesser som gör skillnad inkluderade vi 3D-filmer som visar de unika funktionerna som motiverar en långsiktig investering jämfört med att köpa en kortsiktig förbrukningsvara. Appen innehåller handbok, produkt- och teoriutbildningar samt en lättöverskådlig värdekalkylator. Lösningen finns också som webbsida.

Resultat

GPHE Insight-appen lanseras nu globalt, översatt till så många som tolv språk. Hittills har appen varit en succé med bra recensioner och Alfa Laval har redan beslutat att använda den till andra produktgrupper.